LAPIN RUSKA 6. - 13.9.2008

Tämä reissu on tarkoitettu niin vasta-alkajille kuin hieman pidemmälle ehtineillekin. Vaelluksen tarkoituksena on nauttia leppoisasti Lapin luonnosta ruskan ollessa kauneimmillaan. Vaikka matkaa taitetaan turhia kiirehtimättä ja helpoissa oloissa, niin kyseessä ei ole silti mikään "rakennekynsireissu", vaan täysiverinen eräretki.

Osallistujilta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää.


VAELLUKSEN KULKU:

Kuljetus Lappiin lähtee Helsingistä lauantaina 6.9. ja etenee reittiä Lahti - Jyväskylä - Oulu - Rovaniemi - Levi. Illalla majoitutaan Sissin Kammiin Leville Ounasjoen rannalle.

Kuva: Sissin kammi


Varsinainen vaellus alkaa sunnuntaina, jolloin siirrytään Hettaan ja jatketaan venekuljetuksena kansallispuiston alueelle. Vaelluksen aikana majoitutaan kämpissä ja pari yötä puiston ulkopuolella laavulla. Vaellus päättyy perjantaina 12.9. Pallaksella, jolsta palataan Sissin Kammille huoltamaan. Paluu Etelä-Suomeen alkaa lauantaina.

Vaellus on vaativuustasoltaan helppo ja päivätaipaleiden pituus on korkeintaan 15 kilometriä päivässä. Vaelluksen aikana opetellaan muun muassa seuraavia asioita:
- Repun ja rinkan pakkaaminen ja säädöt
- Varusteiden valintaan liittyvät asiat
- Tunturiturvallisuuteen liittyvät asiat
- Liikkumiseen liittyvät asiat
- Itsensä toimintakykyisenä pitämiseen liittyvät asiat
- Majoittumiseen liittyvät asiat
- Toiminta hätätilanteissa

Opetus alkaa aivan alkeista.

Vaelluksen hinta on 380 EUR/henkilö pitäen sisällään kuljetukset yllä olevalla reitillä, opetuksen ja majoittumiset.

Ilmoittautuminen Vaiskan sähköpostiin